מתכונים לשבירת הצום

מה אוכלים בתום הצום של יום כיפור? בדרך כלל משהו מתוק, שייתן לגוף זריקת אנרגיה ויכין את הקיבה לארוחה מלאה. לכל קהילה יש את ה"משהו המתוק" שלה: משקאות כמו פלודה, הברד של יוצאי פרס; עוגיות כמו הבעבע בתמר העיראקית או המקרוט הטריפוליטאית; מאפים שונים כמו עוגת הקוזונאק הרומנית או הבורקיטס המתוקים של יהודי טורקיה; ויש גם שוברי צום מלוחים ואפילו מפתיעים, כמו מרק החרירה של יהודי מרוקו או הסביצ'ה של קהילת אנוסי מקסיקו שנאכל במוצאי החג