אם מטבחי היהדות בתפוצות היו ילדי בית ספר, המטבח המזרח־אירופאי היה הילד הלא מקובל בכיתה. מה לא אמרו עליו? תפל מדי, מתוק מדי, שמן מדי, אפור מדי – כל כך הרבה גינויים למטבח יעיל וחכם, שמשתדל ומצליח להפיק את המרב מכל חומר גלם. מטבח שהביא לנו מגוון עשיר ויצירתי של טכניקות לשימור אוכל, מכבישה והתססה ועד לייבוש ועישון.
קהילת יהודי מזרח אירופה כוללת בתוכה את היהודים שהתגוררו ברוסיה, בפולין, באוקראינה, בבלארוס, בלטביה, בליטא, באסטוניה, במולדובה, בהונגריה וברומניה. היהודים הראשונים הגיעו כבר במאות הראשונות לספירה, אך הקפיצה הדמוגרפית וההתגבשות לכדי קהילה התרחשה במאות ה 12-14: יהודי אשכנז (צרפת, גרמניה ואוסטריה) גורשו ממדינותיהם והיגרו מזרחה, וכך גם יהודי אנגליה, איטליה ופורטוגל. הקהילה המזרח אירופאית הפכה לקהילת היהודים הגדולה בעולם.
בשונה מקהילות יהודים אחרות, יהודי מזרח אירופה לא נטמעו בסביבתם אלא התקבצו בעיירות משלהם (שטעטל, ביידיש), וקיימו לרוב אורח חיים נבדל. השפה המדוברת היתה יידיש, והיא עדיין מדוברת בקרב חלק מהיהודים החרדים. לאורך מאות שנים הצמיחה הקהילה המזרח־אירופאית תנועות תרבותיות וזרמים דתיים, כדוגמת זרם החסידות או תנועת ההשכלה, שנחשבות לאבני דרך בתולדות העם היהודי.
החורף המושלג, חוקי הכשרות וגזרות שלטון משתנות הקשו על היהודים לקיים מטבח מזין ומגוון כל השנה. ירקות טריים כמעט ולא היו זמינים, ועיקר התפריט התבסס על דגנים, ירקות שורש, כרוב ופירות יער. בשר, דגים ומאכלי חלב הוגשו לרוב בסעודות שבת וחג בלבד. כדי להבטיח מזון זמין לאורך חודשי החורף, החזיקו היהודים במרתף (או בתוך חביות שנקשרו לגדה בנהר) מגוון מאכלים: ירקות כבושים, ריבות פרי, חלקי בשר מיובשים או מעושנים ועוד.
קהילת מזרח אירופה שמרה על מעמדה כקהילה היהודית הגדולה ביותר, ובראשית המאה ה-20 היא מנתה יותר מ-6 מיליון יהודים. בשואה הושמדה הקהילה כמעט לחלוטין ורוב הניצולים עלו לארץ ישראל.
אני מחפשת הרבה זמן עוגיות בבושקה קווקאר רוסיות , מאוד קשות , שמכניסים אותם לקערת חלב חם, הם הופכות לדייסה מדהימה ..בעבר קניתי אותם והם פשוט הפסיקו להביא, אם מישהו יכול לעזור לי עם המתכון אני אשמח