אם לא התמזל מזלכם להיוולד למשפחה ממוצא ספניולי, או לפחות להיות מוזמנים לארוחת שבועות אצל אחת, כנראה שלא יצא לכם לטעום את הכיסונים האולטימטיביים והסוד הכי שמור של החג: הקלסונס, שיש להם שורשים בקהילה היהודית של רומי העתיקה, השפעות מספרד, איטליה וסוריה וגם גרסה טבריינית מופלאה בת מאות שנים, שחוגגת את הגבינה הצפתית המסורתית.
אבל עזבו את כל הגיאוגרפיה ההיסטוריה – מדובר בפלא של טעמים רעננים ועמוקים שנוגעים בכל המקומות הנכונים: בצק פסטה טרי, גבינה מקומית עשירה, בישול קצר והופ לתנור (כדי לקבל קראסט פריך), שיחד עם המדורטה – תבשיל חצילים חרוכים ולאבנה ביתית מאותו המוצא – ואיטריות רישתה שמנמנות – יוצרים את ארוחות השבועות הכי כיפית שיש.
אז רוצים ללמוד איך להביא את האוצרות האלו אליכם הביתה? FOODISH מזמינים אתכם לסדנת אומן עם חמי פסקה, השף של מסעדת שולה החיפאית, שגדל במטבח הטברייני של סבתו וממשיך את דרכה, כדי ללמוד ולהתנסות בהכנה של הקלסונס, הרישתה, המדרוטה והלאבנה וכמובן – לסכם בארוחה טבריינית קטנה.
