אדריאן, דוד, לולה ולנה קאוטזקי. צילום: נלי קיש Nelly Kiss
אדריאן, דוד, לולה ולנה קאוטזקי. צילום: נלי קיש Nelly Kiss
המגזין

תמיד יש פפריקה בבית

אין בית הונגרי בלי עוף ברוטב פפריקה, וכך גם אצל הקאוטזקים. לולה אוכלת את חזה העוף בלי הרוטב, אדריאן מוסיפה שמנת חמוצה ודוד טורף את השוקיים

מי אנחנו?

אדריאן שון קאוטזקי

נולדה ב-1977 בבודפשט. מאפרת במקצועה, בעיקר בהפקות קולנוע ובטלוויזיה. אדריאן אוהבת מאוד את בישוליו של בעלה דוד ומעדיפה שלא להפריע לו במטבח. ”הוא אפילו דואג להשאיר אותו מצוחצח“, היא אומרת בשביעות רצון. עם זאת, מדי שבוע היא אופה חלות לכבוד שבת, ”שיהיה עם מה לטבול באוכל“, אומר דוד.

דוד קאוטזקי

נולד ב-1974 בבודפשט. בעליה של גטו גויאש – מהמסעדות ההונגריות המצליחות בעיר. בהיותו בן 13 עלה ארצה ובה התחנך, שירת בצבא ולמד בישיבה. ב-1999 חזר להונגריה, הלך בדרכי אביו, פתח מקומות בילוי והיה ל“מלך חיי הלילה של בודפשט“. ב-2017 הגשים חלום והקים את המסעדה.

דוד קאוטזקי וביתו מכינים את הצ‘ירקה פורקולט. צילום: נלי קיש Nelly Kiss
דוד קאוטזקי וביתו מכינים את הצ‘ירקה פורקולט. צילום: נלי קיש Nelly Kiss

והילדות:

לולה שירה 

נולדה ב-2009 בבודפשט. תלמידת כיתה ה’ בבית הספר Alternatív Közgazdasági Gimnázium שבעיר. לולה, שעוסקת בסייף ואוהבת לרקוד ב-TikTok, היא בררנית לא קטנה באוכל. אף שלאביה גם חברת הסעדה שמספקת ארוחות בריאות טעימות לבתי ספר – ובהם לזה שבו היא לומדת – לולה מתעקשת להסתפק ב”אטריות בלי כלום” או ב”חזה עוף חיוור“.

לנה 

נולדה ב-2017 בבודפשט. לנה, שלומדת בגן הילדים היהודי בנימין בעיר ואוהבת לדבר, אינה אוכלת בשר. ”בגיל שנתיים לנה פשוט החליטה יום אחד שהיא אינה רוצה לאכול יותר בשר“, אומרת אמה, אדריאן. ”זה לא טעים לה“. אבל היא אוהבת מאוד כופתאות מצה ומלפפון כבוש. כמו אחותה הגדולה, גם לנה חובבת אטריות – אך עם רוטב.

משפחת קאוטזקי. צילום: נלי קיש Nelly Kiss
משפחת קאוטזקי. צילום: נלי קיש Nelly Kiss

היכן הצטלמנו?

המטבח הוא מקום המפגש המשפחתי, ואת רוב זמנם המשותף מבלים אדריאן, דוד והבנות סביב לשולחן האוכל רחב הידיים. ”במהלך השבוע העמוס אנחנו אוכלים פה בעמידה, אבל ביום שישי אנחנו תמיד מתיישבים לאכול בנחת ולהדליק נרות שבת“, אומר דוד.

המטבח הוא גם מגרש המשחקים שלו, ובו עורך דוד ניסויים. בימים מאתגרים אלה וכחובב מרק בשר מושבע, היה לד“ר למרקים: ”קשה להכין מרק טוב“, הוא מסביר. ”הסוד בכמות נכבדת של עצמות איכותיות שנותנות את הטעם לציר. חשוב מאוד לבשל תחת בעבוע מתמיד ולכל הפחות במשך ארבע שעות“, קובע דוד וקורץ: ”מרק בשר הוא התרופה הטובה ביותר גם לקורונה, והמתכון שלי, ’החיסון', כבר מחכה לאישור רשויות הבריאות“.

המטבח שלנו

מטעמי המטבח היהודי-הונגרי שולטים בבית: ”למדתי לבשל מאימא את כל המאכלים ההונגריים“, אומר דוד. ”אני זוכר שעמדתי לצדה בזמנו במטבח והסתכלתי מה היא עושה – ועדיין קורה שאני מתקשר אליה כדי להתייעץ, אבל היום אני כבר מבשל יותר טוב ממנה“, אומר דוד בחיוך.

לצד הפפריקש, כבד האווז ומחית הערמונים והקצפת אוכלים בבית קאוטזקי גם מנות ישראליות, מזכרות שהביא עמו דוד מהארץ: ”בכל בוקר הוא מכין לנו שקשוקה“, אומרת אדריאן. היא, מצדה, משתדלת גם כן לשמור על המסורת המשפחתית ולבשל לבנות את מנת הילדות שלה: כופתאות עוף ברוטב ירקות קר שמקורן באוקראינה, שם נולדה אמה.

גם להוריה של אדריאן מסעדה בבודפשט – קומדיאש שמה – וכך בבואם של סבתא וסבא להתארח מתמקד לרוב הביקור סביב הסירים במטבח: אצל מי טעים יותר האוכל – אצל דוד או אצל חמותו? ”אבל הכל מתוך אהבה הדדית חזקה ועם הרבה הומור“, מדגישה אדריאן.

צ׳ירקה פורקולט של משפחת קאוטזקי. צילום: נלי קיש Nelly Kiss
צ׳ירקה פורקולט של משפחת קאוטזקי. צילום: נלי קיש Nelly Kiss

מתכון הבית- צ‘ירקה פורקולט (עוף ברוטב פפריקה):

אין בית הונגרי בלי עוף ברוטב פפריקה, וכך גם אצל הקאוטזקים. ”אנחנו אוכלים צ‘ירקה פורקולט כמה פעמים בשבוע“, אומר דוד. ”אני תמיד מבשל כמות גדולה משום שכולנו אוהבים את זה: לולה אוכלת את חזה העוף בלי הרוטב שלנה דווקא אוהבת מאוד, אדריאן מוסיפה קצת שמנת חמוצה מעל כמו שההונגרים עושים ואני אוהב את שוקי העוף. ובכלל, זה כל כך קל להכנה כי בבית יש תמיד את כל המצרכים – ובעיקר, כמובן, יש פפריקה!!“.

למתכון לחצו כאן

תגובות
תודה,
התגובה שלך תתפרסם בקרוב (בכפוף לאישור המערכת).
*שמנו לב שחסרים כמה פרטים קטנים להשלמת הפרופיל שלך ב־FOODISH, אפשר להוסיף אותם בקלות בעמוד המשתמש שלך.