פשטידת פסטה של שמחה יוסף. צילום: איה שלום
פשטידת פסטה של שמחה יוסף. צילום: איה שלום
מתכון

פשטידת מקרונים

בכל פעם שהיה לה קצת זמן, הייתה נונה מכינה פשטידה. נשארו שאריות גבינה? יש מקרונים בבית? אפשר לעשות פשטידת פסטה

אמא שלי, אסתר רפאל ז"ל, שכונתה בפי כולם "נונה", נולדה וגדלה באי קורפו, שהיה לא מעט תחת השפעה איטלקית. עובדה זו, ביחד עם העובדה שמקרונים הם פתרון פשוט וזול למנה משביעה, היו כנראה הבסיס לסיפוריה של נונה, לפיהם המקרונים היו הבסיס והעיקר במטבח שהיה נהוג אצלה בבית. יום אחד מקרונים עם גבינה, ביום שלאחר מכן מקרונים בעגבניות או פשטידת פסטה ואם היה יום טוב במיוחד – היו מקרונים עם בשר. מבחינת נונה, המקרונים יכולים היו, ברוב ימות השנה, לשמש המנה העיקרית והארוחה כולה.

פשטידת פסטה של שמחה יוסף. צילום: איה שלום
תמיד היה לנונה מה לעשות במטבח, ואם לא היה מה לעשות – הייתה מוצאת עבודה שמחה יוסף עם פשטידת פסטה של אמה. צילום: איה שלום

מרכיבים לפשטידת פסטה

  • 1 חבילה 500 גרם) ספגטי מס' 8
  • 4 ביצים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
  • 150 גרם תערובת גבינות קשות מגוררות (כגון גבינה צהובה, קשקבל, פרמזן)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 פרוסות גבינה צהובה

לרוטב בשמל (לא חובה)

  • 1 כף גדושה קמח
  • 50 גרם מרגרינה
  • 3 כפות חלב
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

  • 2. מבשלים את הספגטי על פי הוראות היצרן. מסננים מהמים ומניחים בצד.

  • 3. בקערה עמוקה מערבבים היטב את יתר החומרים, למעט פרוסות הגבינה הצהובה.

  • 4. מוסיפים את הספגטי אל תוך בלילת הגבינות ומערבבים ליצירת תערובת אחידה.

  • 5. יוצקים מחצית מבלילת הספגטי והגבינות אל תוך התבנית המשומנת. מסדרים מעל את פרוסות הגבינה הצהובה. יוצקים את המחצית הנותרת של הבלילה מעל הגבינה הצהובה.

אם רוצים, מכינים רוטב בשמל (לא חובה)

  • 6. שמים את הקמח והמרגרינה בקלחת ומערבבים יחד, מעל להבה קטנה ובעזרת כף עץ, לעיסה אחידה. מוסיפים את החלב וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד קבלת רוטב סמיך כמו דייסה. מצננים מעט את הרוטב.

  • 7. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.

  • 8. יוצקים את הרוטב מעל הפשטידה (לא חובה).

  • 9. אופים כ־30 דקות, עד הזהבה.

◆ ◆ ◆

גיוון: במקום ספגטי, משתמשים ב־100 גרם תרד שטוף היטב וקצוץ.

תגובות
1
תודה,
התגובה שלך תתפרסם בקרוב (בכפוף לאישור המערכת).
*שמנו לב שחסרים כמה פרטים קטנים להשלמת הפרופיל שלך ב־FOODISH, אפשר להוסיף אותם בקלות בעמוד המשתמש שלך.
  • Li Gill

    כמובן שכבר הכנתי בבית, ושדרוג הבשמל הוא גאוני! הבת שלי, שאוהבת רק את האמצע הרך של מאפים ומתרחקת מהשוליים הקשים, לרוב לא אוכלת פשטידות פסטה בגלל שהחלק העליון שלהן מתייבש והופך פריך. שכבת הבשמל שמרה על החלק העליון רך, ללא איטריות שרופות וקשות שמבצבצות מלמעלה והפשטידה הזאת הפכה בן רגע ללהיט אצלנו.