בתמונה ניתן לראות את המאכל: הריסה. מוניקה צ'ובניאן
בתמונה ניתן לראות את המאכל: הריסה. מוניקה צ'ובניאן
מתכון

הריסה – דייסת חיטה ועוף ארמנית

הריסה היא לא רק הממרח הטוניסאי אלא מאכל מאוד מוכר ואהוב בבתים של כל מי שיש לו שורשים ארמניים. מדובר בנזיד- דייסה מחיטה ועוף שמתבשלים יחד שעות ארוכות

את ההריסה, מכינה סבתא שלנו, לודמילה צ'ובניאן, בשבתות בעיקר בעונת החורף, וזה התבשיל האהוב על כולנו. כל המשפחה מתאספת לאכול אותו בערבים חורפיים. בדרך כלל רק סבתא מבשלת את ההריסה, אך בגלל שכולם אוהבים אותו כל כך גם אמא שלי, קטרינה פרפיונוב צ'ובניאן, למדה להכין.

סבתא שלי, לודמילה, (אמא של אבא) נולדה בארמניה, אך היא לא ארמנית במקור. אמא שלה, זלמן דורה חיים, עברה מלנינגרד לארמניה בזמן מלחמת העולם השנייה כאשר פינו את העיר כולה בזמן הרעב הקשה. מאז סבתא רבתה ומשפחתה נשארו לחיות בארמניה, ובכך נחשפו לתרבות המקומית ולמאכלים שמאפיינים אותה. הריסה הוא מאכל ידוע ומוכר לכולם בארמניה, ואף כל המקומיים יודעים לבשל אותו, כך שלסבתא רבתא שלי לא היתה ברירה אלא ללמוד להכין מאכל זה בעצמה. סבתא שלי גדלה על הריסה בבית, ולימים כשגדלה למדה להכין זאת בעצמה, ומאז מבשלת את ההריסה באופן קבוע. סבתא המשיכה לבשל הריסה גם כשכל המשפחה עלתה ארצה. מדובר בתבשיל לא מסובך שמצרכיו קיימים בכל מקום. כולם מחכים לעונת החורף כדי להתכנס יחד כל המשפחה בביתה של סבתא ולאכול את ההריסה הטעימה שמכינה עבורנו. אמא שלי, קטרינה, זכתה להכיר את התבשיל רק בזכות ההיכרות שלה עם אבא מיכאל ומשפחתו. אמא שלי שלא ילידת ארמניה ולא מכירה את המאכלים הלאומיים, למדה להכין את תבשיל ההריסה המשפחתי ולפנק אותנו מידי פעם.

מרכיבים להריסה -דייסת עוף וחיטה ארמנית:

1 עוף שלם

1 ק"ג חיטה

מים וחמאה (במידת הצורך)

1-3 עלי דפנה (לפי הטעם)

1 בצל (לא חובה)

הוראות הכנה:

1. משרים את החיטה בשפע מים

2. מפרקים את העוף לחתיכות (גודל החתיכות לא משנה כי אחר כך מפרקים אותו לחתיכות קטנות יותר)

3. לוקחים סיר גדול ומכניסים לתוכו את חתיכות העוף. ממלאים את הסיר במים, כך שייכסו את העוף (3-4 אצבעות מעל העוף). מוסיפים עלי דפנה ובצל (לא חובה) על מנת להעשיר את הטעם של המרק. מבשלים על אש קטנה שעתיים עד שהעוף נפרד מעצמותיו בקלות.

4. כעת, מוציאים את העוף לקערה ומפרידים את הבשר הנקי מהעצמות, העור והסחוסים. את הבשר הנקי מפרקים לחתיכות קטנות ומחזירים לסיר הגדול של המרק.

5. מסננים את החיטה ומנקים (פולים אבנים ומוץ) מוסיפים אותה למרק ומגביהים את הלהבה. מביאים לרתיחה ושוב מנמיכים את האש. מבשלים שלוש שעות עד שהחיטה נפתחת לה לאט לאט. (החיטה צריכה להיפתח ולקבל מרקם רך). מידי פעם יש לערבב את התבשיל.

בתום שלוש השעות, מכבים את האש ומערבבים את הדייסה שהתקבלה במיקסר לכמה דקות עד לקבלת מרקם דייסתי ולא אחיד (רואים גרגרים שלמים של חיטה). במידה שרואים מרקם מעט קשה ולא רך כפי שצריך, ניתן להוסיף מים רותחים עד לקבלת מרקם קטיפתי.

בתמונה ניתן לראות את המאכל: הריסה. מוניקה צ'ובניאן
בתמונה ניתן לראות את המאכל: הריסה. מוניקה צ'ובניאן
בתמונה ניתן לראות אותי אוכלת את המאכל: הריסה. מוניקה צ'ובניאן
בתמונה ניתן לראות אותי אוכלת את המאכל: הריסה. מוניקה צ'ובניאן
תגובות
1
תודה,
התגובה שלך תתפרסם בקרוב (בכפוף לאישור המערכת).
*שמנו לב שחסרים כמה פרטים קטנים להשלמת הפרופיל שלך ב־FOODISH, אפשר להוסיף אותם בקלות בעמוד המשתמש שלך.