נולדתי בדרום הודו ב־1948, חודשיים אחרי קום המדינה. נוסף על הינדית ואנגלית, שהן השפות השגורות בהודו, יש בהודו עוד 732 שפות וניבים. אני דוברת מראטהית.
אבא שלי, יוסף, ידע לעבוד בעץ ולגלף פיתוחים יפהפיים. הוא בנה את הבית שלנו בשתי ידיים מאבנים ועץ, שניסרו אותו במסור ידני שמופעל על ידי שני אנשים.
למשפחתי היו שדות חקלאיים של אורז וקטניות, וברוב השבוע אכלנו מהם, ותוספת של דגים. בימי שישי אכלנו עוף, לכבוד שבת. למטבח של הקהילה היהודית באזור היו כמה מאפיינים ייחודיים לעומת זה של ההודים: השתמשנו במסאלה יבשה ולא במחית מסאלה, חריף והרבה ירק. כדי לשמור על האוכל ממזיקים היינו תולים אותו בחוטים מהתקרה. את הכביסה היינו עושים בנהר, ואני זוכרת שבאחת הפעמים בה ירדתי לכבס בנהר, נתקלתי בנחש. נבהלתי ורצתי הביתה, תוך כדי שאני מתפללת בקול "שמע ישראל".
בגיל שש, איבדתי את אימי וגיסתי, ירושה, הפכה לכמו אמא שנייה עבורי ועבור שני אחיי, גידלה אותנו ובישלה לכל בני הבית.
באחד הימים, בהיותי בת 7 וחצי גיסתי נסעה לבקר את אמא שלה, ואבי הביא תרנגולת.
לקחתי יוזמה, פירקתי את העוף ללא ידיעת אבי, הוצאתי לו את המעיים, אבל לא ידעתי שצריך לרוקן מתוכו את הקורקבנים, וכך בישלתי אותו סגור עם האבנים שלו בתוך הסיר (התרנגולים נוהגים לבלוע אבנים שמסייעות להן לעכל).
כשהייתי בת 14 עלינו ארצה ומצאתי את עצמי מכינה את הקארי בעצמי, מאז ועד היום, כשאני מכינה את התבשיל אני נזכרת באותו היום וצוחקת לבד.



מרכיבים לקארי עוף
- 1/4 צרור כוסברה
- 1 פלפל חריף
- 4 שיני שום
- שמן לטיגון הבצל
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 3 עגבניות קלופות מרוסקות במעבד מזון
- 1 כף גאראם מסאלה
- 1/2 כפית כורכום
- ½1 כפות מסאלה אדומה של בשר (אפשר פחות, תלוי כמה חריף אוהבים)
- מלח
- אבקת מרק עוף לפי הטעם, לא חובה
- 6 שוקי עוף
- בצלצלים שלמים קלופים
להגשה (לא חובה)
- אורז מבושל או פיתה או לחם
אופן ההכנה
-
1. טוחנים את הכוסברה, הפלפל החריף והשום במעבד מזון.
-
2. מטגנים את הבצל, מוסיפים עגבניות מרוסקות ואת הירקות הטחונים. מתבלים בגאראם מסאלה, כורכום, מסאלה אדומה, מלח ומרק עוף ומטגנים הכל יחד במשך 10 דקות.
-
3. מוסיפים את העוף ומטגנים עוד כ־3 דקות, מכסים ל־5 דקות ומוסיפים מים במידה וחסר - הרוטב צריך להיות סמיך. אם רוצים, אפשר להוסיף בשלב זה גם בצלצלים שלמים (לא חובה).
-
4. מבשלים על להבה נמוכה עם מכסה חצי סגור במשך 45 דקות, מערבבים מידי פעם כדי שלא ידבק.
-
5. מגישים לצד אורז מבושל או פיתה או לחם (לא חובה).
המתכון נאסף ותועד מפי שרה אלון בת ה־74 בעזרת רוזלין גהלי, מתנדבת של 'באים לטוב' – מערך ההתנדבות של אזרחים ותיקים, ובמסגרת פרויקט סיפורים מהמטבח.